Microstagiune de teatru independent la Slobozia, online, 19.10 – 26.10.2020, ora 19:00

Proiectul Prezent! Microstagiune de Teatru Independent la Slobozia aduce în fața publicului 8 spectacole realizate de 5 teatre independente și 3 organizații care lucrează în mediul independent, 4 spectacole lectură pe textele a 4 dramaturgi români contemporani și un pachet educațional format dintr-un ghid despre teatrul independent, dedicat liceenilor, și 8 module de exerciții creative care pot fi folosite în cadrul sesiunilor on-line de către oricine.
În perioada 19-26 octombrie, în fiecare seară, de la ora 19 spectatorii vor avea acces la spectacole în format digital, urmate de discuții deschise cu echipele. Acestea pot fi accesate prin intermediul paginii de Facebook a Asociației inCAP (www.facebook.com/asociatiaincap) și pe pagina Centrului Cultural Ionel Perlea Ialomița (https://www.facebook.com/Centrul-Cultural-Ionel-Perlea-Ialomita-487481864640532/).
Între 11 și 14 noiembrie, la ora 19, vor avea loc spectacolele lectură, iar începând cu 14 noiembrie pachetul educațional va fi disponibil și va fi distribuit în școlile din Slobozia, parteneri, și orice persoană interesată printr-un e-mail la adresa [email protected].

Programul spectacolelor:
Luni, 19.10 – Asociația O2G, Lucrător universal
Marți, 20.10 – Teatrul de Artă, Șase lecții de dans în șase săptămâni
Miercuri, 21.10 – unteatru, Pisica lui Schrödinger
Joi, 22.10 – Teatrul Fix: Placebo: What we are today will change tomorrow
Vineri, 23.10 – Frilensăr, Bătălii regi și elefanți
Sâmbătă, 24.10 – Reactor de creație și experiment, În viitorul apropiat
Duminică, 25.10 – Asociația Jamais-vu, Libretto Solitudine
Luni, 26.10 – Centrul de Teatru Educațional Replika, Limite

Asociația ”inCAP” (Inițiative în Cinematografie și Arte Performative) activează în mediul cultural independent din anul 2017, construind, pas cu pas, o platformă de dialog creativ și artă implicată social care aduce artiști emergenți și profesioniști în mijlocul comunităților, în proiecte transdisciplinare, experimentale, cu scopul de a găsi împreună metode și strategii de accesibilizare a culturii și dezvoltare profesională într-un cadru etic, cu valori precum incluziunea, respectarea drepturilor omului și egalitatea.
În luna ianuarie 2020 asociația a fost nominalizată la Gala Premiilor AFCN pentru proiectul „Prezent! Cort de lectură la Petrila”, pentru „Soluții inovatoare în promovarea culturii scrise”.