Alexandra Sand – sujet de l’ énonciation, 08 iulie 2020, ora 18:00, Sala Atelier, Centrul Cultural ,,Ionel Perlea”

ALEXANDRA SAND
‘sujet de l’énonciation’ (subiect al spuselor)

Dragă public, Dragă participant,

Îți scriu aceste rânduri pentru a marca vizita și să-ți mulţumesc pentru interes. Sper că aceste rânduri să țină loc de cuvintele nerostite, de privirile îndepărtate și de limitarea comunicării, datorate momentelor diferite prin care trecem ca și colectiv. Doresc să împart cu tine gândurile mele legate de acest mic eveniment – ‘sujet de l’énonciation’.

Revin cu drag, după doi ani, la Centrul Cultural ‘Ionel Perlea’ Slobozia, cu această incursiune în câteva dintre elementele simbolice ce mă ghidează ca om și artist. Am dorit să creez o fuziune între trecut și prezent, traversând câteva pasaje temporale, o paralelă, între o imagine obsedantă, pictura ’Cap de femeie’ (nr. 4) realizată la vârsta de 9 ani, și un elementul terestru – porumbul ‘Untitled (Cobalt)’ (nr. 2). Acest ’subiect al spuselor’ este o enumerație. Elemente ca: porumbei, reprezentări florale, porumbi, culoarea albastru de cobalt, sunt notații universale, care m-au ghidat în formarea mea ca artist vizual. Sper ca liberul arbitru să vă invite în a asimila fiecare lucrare expusă, ca un model poetic și universal, eu neurmărind să dau definiții.

Doresc ca fiecare element, privire, întrebare să fie libere și să treacă lin prin filtrul personal al privitorului. Prin ‘sujet de l’énonciation’ eu expun fragmente de gânduri și gesturi. Sper ca acest moment creat pentru tine, să îl porți în suflet, ca un totem în viața cotidiană. Totodată, sper că am reușit să îți ofer un talisman vizual, care să te inspire în momentele bune și rele ale existenței. Eu port ancorat acest moment, ca un suvenir și o frumoasă ocazie de a continua dezvoltarea mea ca om, ca artist.

Îți mulțumesc!

Cu toată gratitudinea,
Alexandra Sand

Slobozia, 08.07.2020

  1. Untitled (FLORA) / 2020 / tehnică: cariocă pe hârtie
  2. Untitled (Cobalt) / 2018-2020 / tehnică: gips, foiță de aur, hârtie pe lemn
  3. Untitled ‘Impasto’ / 2018 / tehnică: video 15’12’’
  4. Cap de femeie /1999 / tehnică: tempera pe hârtie