MASTERCLASS INTERNAȚIONAL DE DIRIJAT OPERĂ, Sala de Concerte „Europa” – Centrul Cultural „Ionel Perlea” Slobozia – România, 19-25 iulie 2021

MASTERCLASS INTERNAȚIONAL DE DIRIJAT OPERĂ

Sala de Concerte „Europa” – Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, Slobozia – România

19-25 iulie 2021

Profesor masterclass: DUMITRU GOIA

DESCRIERE:

Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, Asociația Culturală SUONARTE și maestrul dirijor Dumitru Goia prezinta un masterclass intensiv de dirijat operă. Limitat la maximum 12 participanți activi și 12 participanți pasivi, cursul garantează fiecărui participant 90 de minute de evoluție la pupitrul orchestrei, inclusiv spectacolul cu public și 105 de minute de practică dirijorală cu piano-duo și studiu intensiv de partituri. Masterclass-ul oferă o oportunitate unică de a studia și de a dirija una dintre cele mai mari opere ale lui Verdi – La Traviata. Cursul oferă o mare oportunitate de a lucra nu numai cu o orchestră, cor, soliști și profesor, ci și de a realiza videoclipuri de calitate profesională, pe durata repetițiilor și a concertului. Programul este conceput astfel încât să poată găzdui atât dirijori aspiranți, cât și practicanți în toate etapele de studiu.

Despre Maestrul GOIA:

Fiind absolvent al Conservatorului din Sankt Petersburg, Maestrul Dumitru Goia,reprezinta traditia ruseasca in dirijat,care ii include pe  celebrii Maestri Nicolai Malko si Evgheny Mravinski, Conservatorul din Sankt Petersburg fiind considerat una dintre cele mai importante scoli de dirijat din lume. Dumitru Goia face parte dintr-un grup de absolventi extraordinari ai acesteia, precum Valery Gherghiev, Yuri Simonov sau Yuri Temirkanov.

LOCAȚIE:

Orașul Slobozia este situat la 120 de km de București, capitala României și la 150 de km de Constanța, un important port al Mării Negre.

REPERTORIUL:

La Traviata de Giuseppe Verdi (opera se va canta integral)

Participanții au ocazia să repete întreaga operă. Maestrul Dumitru Goia va lua deciziile finale privind distribuirea dirijorilor  în spectacol.

PROGRAM:

Durata fiecărei repetiții este de 3 ore (180 min.) + 2 pauze a câte 15 min. fiecare. Masterclass-ul garantează fiecărui participant 90 de minute de evoluție la pupitrul orchestrei, inclusiv spectacolul cu public și 105 de minute de practică dirijorală cu piano-duo și studiu intensiv de partituri.

18 iulie – Sosire în Slobozia, România;

19-21 iulie – Sesiuni cu piano-duo și studiu de partituri: sesiuni zilnice de 3 ore cu piano-duo, studiu suplimentar de partituri și sesiuni opționale de tehnică dirijorala între orele 11:00 – 14:30 și 18:00 – 21:30;

22 iulie – Sesiune de orchestra între orele 11:00 – 14:30 și Sesiune cu piano-duo și studiu de partiturăiîntre orele 18:00 – 21:30;

23 iulie – Sesiuni cu orchestra, cor și soliști între orele 11:00 – 14:30 și 18:00 – 21:30;

24 iulie – Sesiune cu orchestra, cor și soliști/Repetiție general – între orele 11:00 – 14:30;

25 iulie – Repetiție cu orchestra între orele 11:00 – 14:30 (dacă este necesar) și Spectacol integral, cu public, începând cu ora 19:00.

Toți participanții activi vor primi înregistrări video și audio (cu sau fără editări) din față și din spate, precum și un afiș publicitar mare;

26 iulie – Plecare.

ELIGIBILITATE:

Acest masterclass este deschis tuturor dirijorilor. Nu există  limită de vârstă. Vor fi luați în considerare  si participanții ce se află în diferite niveluri de formare și experiență. Vor participa maximum 12 candidați activi și maximum 12 participanti auditori.

PROCESUL DE ÎNSCRIERE

Documente necesare înscrierii:

  • Formularul de înscriere aici.
  • Un scurt Curriculum Vitae
  • Copie act identitate
  • Fotografie recentă
  • Dovada achitării taxei de înscriere

Toate actele necesare înscrierii vor fi trimise la: [email protected] / [email protected]

Data limită de înscriere: 1 Iulie 2021.

Important:

Înscrierea pentru participanții activi trebuie să fie însoțită de o înregistrare video recentă cu o durată de maximum zece minute, care arată concurentul lucrând ca dirijor (vedere frontală).

Participanții auditori vor fi acceptați în ordinea înscrierii (nu este necesară înregistrare video).

Participantii selectati pentru Masterclass vor fi anunțați până la data de 5 iulie 2021.

COSTURI:

Taxa de înscriere

Taxa de înscriere a participanților activi: 100 €

Taxa de înscriere va fi rambursata participanților care nu sunt selectați pentru participarea activă.

    Taxă de participare și înregistrări profesionale:

Participanții activi – 1900 €

Participanții auditori – 250 €.

Costul atât pentru participanții activi, cât și pentru cei auditori include toate taxele de participare și înregistrare profesională, precum și cazarea și 3 mese pe zi ( mic dejun/pranz/cina).

Taxa de participare se va achita în euro sau în echivalentul în RON la cursul de schimb al Băncii Naționale a României din ziua în care se face plata în unul din următoarele conturi:

Pentru plata în euro:

Asociația SUONARTE

Banca Transilvania, România

IBAN: RO78BTRLEURCRT0589901301

SWIFT/BIC: BTRLRO22

Cu mențiunea: „Dumitru Goia Masterclass”

Pentru plata în RON la cursul de schimb BNR din ziua plății:

Asociația SUONARTE

Banca Transilvania, Romania

IBAN: RO31BTRLRONCRT0589901301

SWIFT/BIC: BTRLRO22

Cu mențiunea: „Dumitru Goia Masterclass”

Pentru întrebări și mai multe informații în legătură cu Masterclass-ul, vă rugăm să ne contactați:

E-mail: [email protected]

[email protected]

Tel.: +40 721 665 332