Nicole Cristinne-Dumitraşcu – Recital de pian, 14 aprilie 2022 ora 18:00, Sala Europa a Consiliului Judeţean ialomiţa

Nicole Cristinne-Dumitraşcu a văzut lumina zilei la Bucureşti, în a treia zi de Crăciun, de Sfântul Ştefan, în data de 27 decembrie 2003, dar şi-a petrecut copilăria în Slobozia, în Bărăganul ialomiţean.
Încă din fragedă copilărie părinții i-au descoperit aptitudinile muzicale, iar la vârsta de 5 ani începe să studieze pianul, mai întâi din curiozitate pentru ca mai apoi să își dorească sa aprofundeze tainele acestui  instrument.

În anul 2011, după un examen riguros, este admisă la Liceul de Arte Ionel Perlea din Slobozia, clasa de muzică, specializare pian, iar după numai câteva luni, sub îndrumarea doamnei profesor Mariana Ștefan, participă la Concursul Național de Pian „Marele premiu” organizat de Palatul Copiilor din București unde obține locul I.
În decursul anilor participă la numeroase concursuri naționale și internaționale, precum și olimpiade școlare, atât instrumentale cât și teoretice și vocale, de fiecare dată obținând rezultate remarcabile, palmaresul fiind unul foarte consistent.
Pe lângă „marea ei dragoste” (pianul),  studiază  si clarinetul.

Simțindu-se atrasă atât de muzica clasică cât și de cea populară, din anul 2012 începe să frecventeze cursurile de dans popular, pentru ca mai apoi să devină solist colaborator al Ansamblului Folcloric „Doina Bărăganului“.

Deşi aflându-se la o vârstă fragedă, Nicole Cristinne Dumitraşcu  munceşte cu pasiune, având dorinţa de a învinge, dorinţa de a câştiga, voinţa de a nu accepta înfrângerea, determinarea de a nu se opri niciodată, fiind conştientă că poate deveni model bun pentru alţii.

Pe viitor dorește să urmeze cursurile Universității de Muzică din București, secția dirijat orchestră iar prin muncă și perseverență să devină un nume de referință al Bărăganului ialomițean.