Corul Voces – Concert de rămas bun, 5 decembrie 2022 ora 17:30, Sala Arcadia a Centrului Cultural „Ionel Perlea”

În ajun de Moş Nicolae, la Centrul Cultural Ionel Perlea a avut loc Concertul de ,,Rămas Bun!” susţinut de corul Voces pentru a marca de ieşirea la pensie a profesorului – dirijor, Virgil Iaru.

Evenimentul a fost deschis de Nicole Dumitrașcu cu un discurs emoționant despre  activitatea domnului Virgil Iaru ca mentor şi profesor al Liceului de Arte Ionel Perlea.

Concertul a debutat cu două romanțe cunoscute ,,Pe lângă plopii fără soț” și ,,Sara pe deal”, pe versurile poetului naţional, Mihai Eminescu, urmate de piesele ,,Lioara”, ,,Mă luai, luai”, ,,Ionico, Ionea” care au fixat publicul prezent, de toate vârstele, într-o atmosferă tradițională, românească. Concertul a continuat într-un registru clasic internaţional cu ,,Von Luzern auh Waggis zu”, ,,Corul sclavilor evrei” de Giuseppe Verdi şi ,,Gaugeamus igitur”- dedicat profesorului-doctor Virgil Iaru, în semn de recunoștință.

Surpriza serii a fost piesa ,,Pamflet (După 30 de ani)” compusă de Horia Moculescu şi Kraftwerk, într-un aranjament de Virgil Iaru, pregătită pentru olimpiadă, cu Nicole Dumitraşcu la pian.

În partea a doua a programului muzical, elevii corului Voces au încântat publicul cu versurile colindelor de iarnă: ,,Moș Crăciun”, ,,Domn, Domn Să-nălțăm”, ,,Astăzi s-a născut Hristos”, ,,După datini, colindăm”, ,,Cântul îngerilor”, ,,Doamne Isuse Hristoase!”, ,,Steaua”, ,,Vine Crăciunul pe sară”.

La încheierea concertului de „Rămas Bun”, domnul Virgil Iaru a fost felicitat pentru întreaga sa activitate în cadrul Liceului de Arte ,,Ionel Perlea” de către colegi, prieteni, elevi şi foşti elevi, şi a promis că acest eveniment reprezintă momentul unui nou început.